In je eentje een goed weblog bijhouden van een conferentie zoals die in Maastricht lijkt haast ondoenlijk. Zeker als je kijkt naar het grote aantal workshops dat gelijktijdig geprogrammeerd staat.
Gelukkig heb ik ondersteuning gevonden in de vorm van 5 andere (edu) bloggers die samen met mij artikelen zullen gaan publiceren op dit weblog!
Mag ik u voorstellen aan:
Annet Smith
Jef van den Hurk
Karin Winters
Moniek Verhaaren
Serge de Beer
Als conferentieblogger krijgen zij een streepje voor. Daar waar de zaalwachten consequent iedereen de toegang zullen weigeren wanneer een workshop volzit (volgens het principe: vol=vol) doen zij voor een van deze officieel geregistreerde conferentiebloggers graag een stapje opzij. De kans is dan namelijk groot dat er over de betreffende workshop een verslag verschijnt zodat anderen tóch op de hoogte gebracht worden.
Denk nu niet dat je makkelijk naar binnen kunt op het moment dat je zegt dat je "erover gaat bloggen". Bovenstaande personen krijgen een aparte pas en zullen worden voorgesteld aan de zaalwachten...
6 opmerkingen:
Ik zie dat er heel wat veranderd is sinds de vorige keer. :-)
(en dan bedoel ik dat natuurlijk ten goede!)
Met dank aan de voorgangers natuurlijk! ;-)
En ook dat bedoel ik ten goede.
Wat ik erg spannend, vind is hoe we straks binnen dat web van blogs rondom deze conferentie nog enig overzicht of structuur kunnen vinden. Of dat we überhaupt nog iets kunnen vinden. Immers: naast deze conferentieblog, zijn er groepsblogs van ROC’s (o.a. ROC Midden-Brabant en Midden-Nederland) en ook nog individuele blogs van deelnemers. Maar wellicht vinden we daar een modus in. Het is ook wel spannend om met al die digital immigrants deze uitdaging aan te gaan.
Voor mij betekent het in elk geval kiezen tussen drie blogs om te posten: de conferentieblog (deze dus), de groepsblog van mijn werk (http://rocmb.blogspot.com) of mijn eigen blog: http://mosredna.blogspot.com.
Vroeger, toen alleen Pierre, Wilfred en Willem nog blogden over deze conferentie, was alles veel gemakkelijker ;-).
Een optie zou kunnen zijn om een "verzamelpagina" te maken zoals Keith Russell gemaakt heeft voor de Onderwijsdagen 2007, dan kun je de post van de verschillende bronnen combineren.
Zie ook dit bericht.
Misschien een Grazr maken?
~ http://www.grazr.com
Kijk! Daar is ie al: http://grazr.com/read/fzelders/c50e0661
Een reactie posten